Samenwerking met de verloskundige

Tijdens het intakegesprek bespreken wij ook de verloskundige. In de kraamweek werkt de kraamverzorgende nauw samen met jouw verloskundige. Op een aantal vaste momenten en bij twijfels of zorgen vindt overleg plaats over jouw gezondheid en die van je kindje. De kraamverzorgende werkt onder verantwoordelijkheid van jouw verloskundige.

Zorgstandaard

Naviva levert kraamzorg volgens de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Hierin staat beschreven wat jij kunt en mag verwachten van de kraamzorg. Je vindt de Zorgstandaard hier.

ARBO en werkomstandigheden

Jouw huis is straks de werkplek van de kraamverzorgende. Net als iedereen heeft zij recht op een prettige en veilige werkomgeving. Zorg daarom dat er een commode in huis is voor het verschonen en er voldoende werkruimte is rondom bed en commode. Ook moet je bed een hoogte hebben van 80 tot 90 centimeter heeft (gerekend van vloer tot bovenzijde matras). Je kunt hiervoor bedverhogers of klossen huren. Regel dit zelf via: Medipoint, Mediplus of Kersten Hulpmiddelen.

Auto en parkeren

Tijdens de kraamperiode maakt de kraamverzorgende geen gebruik van jouw of haar auto. Als er sprake is van een bijzondere omstandigheid waarom dit wel gewenst is, bespreek dit dan tijdens de intake. Kan er in de directe omgeving van jouw huis alleen betaald of met vergunning geparkeerd worden? Hou er dan rekening mee dat de parkeerkosten die de kraamverzorgende moet maken voor jouw rekening zijn. Mogelijk beschik je over een bewoners- of bezoekerspas of kan er iets verderop gratis of goedkoper geparkeerd worden? Misschien biedt jouw gemeente een tegemoetkoming in de kosten of een gratis parkeerkaart voor zorgverleners. Tijdens het intakegesprek denken we graag mee over een passende oplossing.

Leerlingen en stagiaires

Naviva is een erkend leerwerkbedrijf. We zijn zelfs uitgeroepen tot beste leerwerkbedrijf in de sector Zorg, Welzijn & Sport. Daar zijn we erg trots op! Binnen Naviva zijn altijd leerling-kraamverzorgenden aan het werk onder supervisie van een werkbegeleider. Ook zijn stagiaires werkzaam bij Naviva. Dankzij de gastvrijheid van onze kraamgezinnen leren zij het vak in de praktijk.

Enkele aandachtspunten

Je kraamverzorgende:

  • neemt geen sleutels, geld of pinpassen van jou in beheer
  • moet goede (werk)schoenen dragen, dus geen sokken of sloffen
  • mag geen medicatie toedienen
  • is via Naviva verzekerd voor schades tijdens haar werkzaamheden
  • houdt zich aan de arbeidstijdenwet en werk- en rusttijden volgens de cao kraamzorg

Wensen en bijzonderheden

Als jij zelf nog wensen of bijzonderheden hebt voor het goed verlopen van de kraamweek, bespreek het met de consulent tijdens het gesprek. Zij legt alle gemaakte afspraken vast. Zo kunnen wij de beste match maken tussen jouw wensen en onze kraamverzorgenden.

Let op!

Mocht je, nadat je inschrijving definitief is, besluiten om onze zorgovereenkomst te annuleren, dan dien je rekening te houden met annuleringskosten. Dit geldt niet voor een miskraam of andere (medische) situaties waardoor je geen kraamzorg afneemt.